Minihåndbold hitter hos TIK

17. March 2020

Mini-håndbold hitter hos TIK
Ole Iversen
De små holdboldspillere strømmer til TIK Håndbolds U 4/5 for drenge og piger
THISTED: De små holdboldspillere strømmer, sammen med deres forældre, til TIK Håndbolds U 4/5 for drenge og piger.
TIK’s yngste afdeling oplever en stigende vækst og klubben er netop kåret som vækstforening hos Jysk Håndbold Forbund.
- Vi er nu over 35 små drenge og piger, der mødes hver onsdag og som er på vej til at blive håndboldspillere. De ved det ikke helt endnu, for vi laver ikke almindelig håndboldtræning. Derimod er det håndboldlæring gennem leg. Hvor vi arbejder med bold og rekvisitter, hvor børnene øver motorik, fysik og behændighed - altsammen som en leg, med fart på og det er ungerne helt vilde med, siger Elin Kjeldgaard, der er træner, sammen med ungtræner Nicoline Bliksted.
- Det er fantastisk, at vi hver onsdag eftermiddag kan samle 35 fire-femårige små piger og drenge til håndboldtræning. Men en del af succes er også, at forældrene føler at de får noget ud af det. For deres hjælp er helt uundværlig. Børnene får jo brændt noget krudt af og de får en times kvalitetstid med deres barn og andre børn. Og klubben får på sigt nogle håndboldspillere. Det er en win-win for alle, siger Elin Kjeldgaard, en dag før Corona satte det hele på stand-by.
- Med denne måde at træne på, så kommer børnene og deres forældre ind i klubben. Træningslegen sker jo med håndbold som det underliggende tema. Og stille og roligt opleves en fremgang på motorikken og ikke mindst i håndteringen af en bold. Det går faktisk meget hurtigt, siger Elin Kjeldgaard.
Hun oplever, at det især er børn fra Østbyen der kommer i Thyhallen, hvor hele gulvet i den store hal er legeområde med myldrende børn mellem de udlagte rekvisitter.
- Jeg vil da meget gerne at også børn fra det øvrige Thisted også kommer til hygge og minihåndbold, lyder det fra træneren, mens hun gør klar til at indøve: hvem var det der vandt i dag…Det var da dem fra Thisted af.
Minihåndbold i TIK er hver onsdag fra 16.30 - 17.30.
Træning frem til 1. maj - men man kan stadig møde op.