En af håndboldens helte

13. February 2021

ARTIKLEN ER LÅNT FRA NORDJYSKE

Allan Madsen er af sin klub Thisted IK blevet indstillet til prisen ”Håndboldens Hverdagshelt”, og han er blandt de fem nominerede. Han er rigtig glad for den anerkendelse, der ligger i indstillingen. Foto: Claus Søndberg

THISTED:”Det er da bare en proforma adresse han har hjemme hos konen? Han bor jo her i hallen!”

Den kommentar fra en forælder, møntet på håndboldtræner Allan Madsen, er ikke helt forkert, mener Jane Bliksted, der er medlem af håndboldklubben Thisted IK’s ungdomsudvalg. Hun citerede tilmed bemærkningen, da hun indstillede Allan Madsen til Dansk Håndbold Forbunds pris ”Håndboldens Hverdagshelt”.

Håndboldforbundet uddeler prisen i samarbejde med Dansk Autopartner. Blandt de mange indstillede ildsjæle er Allan Madsen blevet udvalgt som en af de fem nominerede til prisen.

I indstillingen fremhæver Jane Bliksted blandt andet, at Allan Madsen, ud over selv at have været aktiv spiller indtil for fire år siden, har trænet herre senior i TIK i 11 sæsoner. På flere hold har han været spillende træner.

Allan Madsen har trænet børne- og ungdomshold siden 1995. Lige nu træner han U15 piger 2. division og U11 drenge A-række og C-række. Hans datter Sara spiller på U15 pigeholdet, og hans søn Anders spiller på U11 A-holdet.

”Allan er en helt fantastisk børne- og ungdomstræner, der er utrolig dygtig til at lære fra sig og gøre børnene gode til spillet. Han har samtidig et rigtig godt blik for de forskellige børn og arbejder hårdt på alle hold for at den sociale del af det at være et hold og spille en holdsport også fungerer, og får lov til at fylde”, lyder det også i indstillingen fra TIK.

Meget stolt

- Jeg blev da noget paf, da Jane sendte indstillingen til mig, men du kan tro, jeg blev glad, siger Allan Madsen og tilføjer:

- Alene det at være blandt de fem nominerede er en anerkendelse, jeg er meget, meget stolt af, især fordi den kommer fra ens egen klub. Så må der være et eller andet man gør rigtigt.

Boldøjet fejler ikke noget hos Allan Madsens 11-årige søn Anders - også selv om bolden var af sne. Allan Madsen træner både sønnens U11-hold og datteren Saras U15-hold i Thisted IK. Pernille Goddard Madsen er holdleder for U11-holdet, så hele familien er fælles om at bruge rigtig meget tid på håndbold. Foto: Claus Søndberg

Boldøjet fejler ikke noget hos Allan Madsens 11-årige søn Anders - også selv om bolden var af sne. Allan Madsen træner både sønnens U11-hold og datteren Saras U15-hold i Thisted IK. Pernille Goddard Madsen er holdleder for U11-holdet, så hele familien er fælles om at bruge rigtig meget tid på håndbold. Foto: Claus Søndberg

Den 45-årige håndboldtræner, der bor i Tilsted, erkender blankt, at det er småt med hjemmeliv i håndboldsæsonen. Når det hele ikke lige er lukket på grund af corona, så står den på tre timers træning i streg både mandag og onsdag aften, først de to U11-hold sammen og dernæst U15-pigerne. Pigerne træner desuden om torsdagen, og i weekenderne er der kampe.

- Det kan være med C-holdet i én hal, A-holdet i en anden hal og pigerne i en tredje hal, så der kan godt være noget logistik i det. Jeg prøver så vidt muligt at være med til alle kampene, men jeg har heldigvis nogle flinke forældre, der engang imellem lige kan hjælpe med en U11-kamp, siger Allan Madsen.

Hans kone Pernille Goddard Madsen er holdleder for det U11-hold, som sønnen Anders spiller på, så hun er med ude til alle kampene.

- Vi vil jo gerne følge børnene, siger Allan Madsen og fortsætter:

- Og så gør jeg det, fordi jeg brænder for håndbold. Det har jeg altid gjort siden jeg startede ude i Vestervig, da jeg var syv år gammel.

Allan Madsen kom til TIK i 1992. Her spillede han på 1. divisionsholdet i mange år. Han har gennem tiden spillet for fire forskellige klubber, men det er altid TIK, han er vendt tilbage til.

- Så længe de vil have mig, så vil jeg gerne fortsætte som træner, fastslår han.